Ягоди засипаються в трилітрову банку і заливаються окропом. Отриманий відвар потім варитися в каструлі з цукровим піском. Сироп перелити назад до ягід і компот закочується. Після охолодження він відправляється на зберігання в льох. Виходить дуже смачний і корисний напій.
Інгредієнти: на 3 л.
- Ірга – 300 гр.
- Вишня – 200 – 300 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування компоту з ірги та вишні на зиму? Для початку перебираємо ягоди вишні і ірги. Прибираємо всі гілочки, листя, гнилі плоди і ретельно промиваємо під проточною водою. Відкидаємо їх на друшляк і даємо воді повністю охолонути.
Трилітрові банки добре миємо з содою. При бажанні можна простерилізувати зручним способом, але цей крок необов’язковий.
Пересипаємо в них ягоди.
Кип’ятимо необхідний обсяг питної води і заливаємо їй вишню з иргой. Даємо постояти мінімум 20 хвилин, щоб вийшов відвар.
Переливаємо всю рідину в глибоку каструлю, залишаючи ягоди в банках.
Ставимо на вогонь, додаємо цукор і перемішуємо.
Даємо покипіти пару хвилин, щоб цукровий пісок повністю розчинився і заливаємо отриманим сиропом іргу з вишнею до країв.
Закатуємо компот і перевертаємо банки догори дном, щоб перевірити герметичність. Закутуємо все в рушник або ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Ставимо банки з компотом у темне прохолодне місце для зберігання. Взимку відкриваємо, розливаємо по склянках і насолоджуємося смачним і корисним напоєм.
Смачного!