Корисний і дуже смачний напій можна приготувати з садового винограду, причому навіть без додавання цукру. Довге зберігання консервації буде, відбувається за рахунок соку і натуральній солодощі, що міститься в ягодах.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Виноград Ізабелла – 800 – 1000 гр.
  • Вода – 2,7 л.

Процес приготування:

Синій виноград ретельно промиваємо під струменем води і одночасно перебираємо кожну ягоду, прибираючи всі зіпсовані і нестиглі. Відокремлюємо від гілок і відкидаємо на друшляк, для того, щоб вся зайва вода скла.

Трилітрову банку промиваємо содовим розчином і обдаємо окропом, даємо час обсохнути. В підготовлену тару насипаємо плоди, приблизно на 1/3.

Крутим окропом заливаємо ягоди, робити це потрібно з особливою обережністю, і вливати воду дуже повільно, щоб уникнути розтріскування скла.

Наповнену банку прикриваємо кришкою і стерилізуємо у великій каструлі, підстеливши на дно шматок тканини, щоб посуд стійко стояла. Продовжуємо цю маніпуляцію протягом 10-15 хвилин.

Виймаємо тару і відразу закатуємо за допомогою спеціальної машинки. Перевертаємо догори дном, прикриваємо рушником і залишаємо на добу при кімнатній температурі. Після повного охолодження прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!

Компот з винограду Компот з винограду Ізабелла Компот з винограду Ізабелла на 3-х літрову банку на зиму Компот з винограду на зиму Компоти