Спочатку апельсин запарюється окропом, нарізати часточками і кладеться в банку разом з ягодами і лимоном. Все заливається окропом, а потім переливається в каструлю, де вариться разом з цукром. Сироп переливається в банки і закочується. Виходить освіжаючий напій з ароматом цитруса.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ірга – 250 гр.
  • Апельсин – 100 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з ірги з апельсином на зиму. Помитий апельсин перекладаємо в глибоку ємність і заливаємо його окропом. Даємо йому пропаритися близько двох хвилин.

Розрізаємо його навпіл, а потім нарізаємо тонкими напівкруглими часточками.

Ягоди ірги спочатку перебираємо, позбавляючись від гілочок, листя, гнилих плодів та іншого сміття. Ретельно промиваємо їх під прохолодною проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб вся рідина стекла. Далі беремо чисту трилітрову банку і наповнюємо її иргой. Зверху кладемо часточки апельсина. Половину лимона розрізаємо на дві частини і також кладемо в банку.

Заливаємо вміст окропом і даємо постояти близько 10 хвилин, щоб вийшов відвар.

Надягаємо на банку кришку з дірочками і переливам рідина в глибоку каструлю. Це також можна зробити за допомогою сита. Ставимо каструлю на вогонь, додаємо цукровий пісок і доводимо до кипіння. Даємо поваритися приблизно 2 хвилини, поки цукор повністю не розчиниться.

Переливаємо отриманий сироп назад у банки.

Закатуємо кришки і перевертаємо банки догори дном. Закутуємо в рушник або ковдру і даємо вмісту повністю охолонути. Тепер ставимо готовий компот в темне холодне місце. Дістаємо взимку і насолоджуємося напоєм. Приємного апетиту!

Компот з ірги Компот з ірги на 3-х літрову банку на зиму Компот з ірги на зиму Компоти