З зрілих і свіжозібраних ягід червоної черемхи, яка завжди радує щедрим урожаєм, ви можете приготувати корисний і ароматний компот. Це буде хорошою альтернативою магазинного соку. В компот додаються вишневі листя, можна з гілочками, що додасть напою вишневий аромат. Готуємо узвар без стерилізації.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Черемха червона – 1 л.
  • Цукор-пісок – 1.5 склянки
  • Листя вишні – 15 – 20 шт.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Рецепт приготування компоту з червоної черемхи з вишневим листком смачний! Ягоди червоної черемхи відокремте від гілочок і добре промийте.

Чисті ягоди розкладіть в банки, простерилізовані будь-яким способом.

Закип’ятіть в каструлі чисту воду і залийте окропом ягоди в банках. Банки прикрийте кришкою і залиште на 10-15 хвилин.

Після закінчення цього часу воду з банок з черемхою перелийте через спеціальну кришку в каструлю. Насипте в воду розраховане кількість цукру і розмішати, щоб цукор повністю розчинився.

В киплячий цукровий сироп покладіть промиті вишневі листя або гілочки вишні з листям поваріть їх протягом 5-7 хвилин. Потім листя можете дістати і викинути.

Гарячим сиропом залийте черемшину в банках і відразу загорніть компот прокип’яченими кришками. Банки переверніть догори дном, накрийте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Перенесіть компот в місце зберігання заготовок. Компот можна пити тільки через місяць після приготування. Більше року зберігати черемховий компот не можна, так як синильна кислота з кісточок може перейти в сироп.

Вдалих заготовок!

Компот з черемхи Компоти