Ароматні ягоди соковиті полуничні, як же хочеться заготовити їх на зиму вдосталь, щоб потім насолоджуватися смаком цілий рік! Сьогодні ми приготуємо полуничний компот на зиму з додаванням лимонної кислоти, яка є природним консервантом і додасть нашому солодкого компоту легку кислинку.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Полуниця – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з полуниць на зиму з лимонною кислотою. Стиглу полуницю промиваємо в друшляку під струменем прохолодної проточної води, даємо стекти 5-10 хвилин. Після цього видаляємо чашолистки.

Банку для компоту добре промиваємо питною содою, обполіскуємо теплою водою.

Банку наповнюємо полуницею.

У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Крутий окріп заливаємо в банку з ягодами і прикриваємо кришкою. Залишаємо компот настоюватися на 12-15 хвилин.

Після того, як рідина набула насичений червоний колір, на банку надягаємо кришку з отворами і зливаємо воду назад в каструлю.

Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, кип’ятити 1 хвилину і знову заливаємо в банку.

Прикриваємо банку кришкою і ще раз залишаємо компот настоюватися 10 хвилин.

Потім зливаємо воду в каструлю, додаємо цукор і доводимо до кипіння.

В банку з ягодами додаємо лимонну кислоту і заливаємо гарячим сиропом.

Закриваємо банку прокип’яченої кришкою і перевертаємо догори дном.

Залишаємо компот при кімнатній температурі до повного охолодження, потім прибираємо в прохолодне темне місце на зберігання, щоб він якомога довше зберігав свій яскравий колір і приголомшливий полуничний аромат.

Компот з полуниці на 1 літрову банку Компот з полуниці на 3 літри Компот з полуниці на зиму Компоти