В одну миску кладуть нарізана м’якоть кавуна, волоські горіхи, цукор і чорний перець. Все ставиться в мікрохвильову піч на 30-40 хвилин і розкладається по банкам. Варення готується дуже швидко і виходить неймовірно смачним.


Інгредієнти: на 0.75 л.

  • М’якоть кавуна – 1 шт.
  • Волоський горіх (очищених) – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з м’якоті кавуна з волоськими горіхами, Для початку ретельно промиваємо кавун під проточною водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника. Зрізаємо всю м’якоть, нарізаємо його невеликими шматочками і видаляємо все насіння. Перекладаємо в глибоку ємність, яку можна використовувати в мікрохвильовці.

Відправляємо в ємність, з нарізаною м’якоттю кавуна, очищені волоські горіхи.

Засипаємо все цукровим піском і додаємо дрібку чорного меленого перцю, завдяки якому варення вийде трохи пікантним. При бажанні можна додати більше цукру, але краще не змінювати його кількість. Ставимо ємність в мікрохвильову піч на 30-40 хвилин.

Перевіряємо готовність варення. Для цього зачерпываем з допомогою чайної ложки невелику кількість сиропу і капаємо його на блюдце або тарілку. Даємо йому трохи охолонути. Він повинен застигнути і не розтікатися по поверхні тарілки.

Перекладаємо гаряче варення по чистим банкам і щільно закручуємо його кришкою. Даємо повністю охолонути, після чого відправляємо його на зберігання в темне сухе місце. Подаємо до столу з гарячим чаєм. Приємного апетиту!

Варення Варення з кавуна Варення з м'якоті кавуна Кавун на зиму в банках