Морошка для наших широт – ягода дуже рідкісна, але хто має можливість заготовити їх на зиму, то з неї роблять компот або заморожують. Компот виходить з неймовірним смаком і ароматом, та й до того ж містить дуже багато антиоксидантів з вітамінами, які зберігаються при консервуванні. Такий компот легко готується і відмінно зберігається навіть більше року.
Інгредієнти: на 3 л.
- Морошка – 500 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 2.2 л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з морошки на 3-літрову банку на зиму. Для компоту потрібно вибрати тільки стиглі ягоди яскравого жовто-оранжевого кольору, тоді компот вийде особливо смачною.
Потім ягоди ретельно перебрати і видалити пошкоджені, сухі екземпляри. Акуратно відокремити ягоди від чашолистків. Їх можна висушити для заварки лікувального чаю.
Ягоду кілька промити в мисці і відкинути на друшляк для стікання зайвої рідини.
Ретельно помити і простерилізувати будь-яким способом 3-літрову банку. Підготовлену ягоду перекласти банку. Заповнення банки ягодами стандартне – 1/3 об’єму. В окремій каструлі зварити сироп з вказаного в рецепті кількості води і цукру. Киплячим сиропом залити морошку в банку і відразу закатати прокип’яченої кришкою.
Потім банки з компотом на 10 годин накрити будь «шубою». Компот з морошки готовий. Зберігати морошковый компот тільки в темному прохолодному місці. Урізноманітнити смак такого компоту можна іншою ягодою і замість цукру приготувати компот з медом.
Смачних і вдалих заготовок!