Дуже проста, швидка і смачна заготівля на зиму з свіжих абрикосів. Процес приготування, значно спрощує те, що попередня стерилізація банок не потрібна, до того ж, маленькі літрові банки набагато простіше підготувати до консервації.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Абрикоси – 30 шт.
  • Цукор-пісок – 10 ст. л.
  • Вода питна – 1 – 1.5 л.

Процес приготування:

Рецепт приготування компоту з абрикосів з кісточками на 1 літрову банку на зиму смачний! Для заготівлі компоту необхідно брати стиглі, але тверді плоди, так як переспілі не витримають термічної обробки та «розповзуться». У кожну чисту банку кладемо по 12-15 плодів (залежно від розміру) і 4-6 столових ложок цукру. Можна орієнтуватися так: літрова банка повинна бути заповнена наполовину і не більше.

Так як сироп ми не готуємо, то заливаємо окріп прямо в тару і в цей же час ставимо на плиту велику каструлю з водою, на дно якої краще покласти шматочок тканини відповідного розміру.

В нагріту каструлю акуратно, щоб не обпектися, опускаємо банки з абрикосами рівень води, повинен бути приблизно до «плічок» посуду.

Банки прикриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і стерилізуємо протягом 10-15 хвилин.

Виймаємо тару і відразу ж закатуємо за допомогою спеціальної машинки. Перевертаємо догори дном і даємо охолонути до кімнатної температури. Смачний компот готовий, приємного апетиту!

Компот з абрикосів Компот з абрикосів з кісточками на зиму Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компот з абрикосів на зиму Компоти