Компоти на зиму готуються дуже просто. Не потрібно довго уварювати продукт, дотримуватися технологію поетапного варіння та ін. Досить просто ретельно перебрати і промити ягоди, укласти їх у відповідні банки і залити сиропом. А відкривши таку банку в потрібний момент, ми отримаємо ароматний і яскравий напій, який припаде до смаку і дорослим, і дітям. При підготовці банок і кришок не забуваємо особливу увагу приділити стерилізації – це дозволить безпечно зберігати компот протягом року без ризику псування.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вишня (з кісточками) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 склянки
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту з вишні з кісточками? Вишні перебираємо, гілочки, листя, випадкове сміття та дефектні плоди викидаємо. Ягоди ретельно промиваємо проточною водою. Даємо воді стекти, помістивши вишні в друшляк.

В чисті простерилізовані банки висипаємо підготовлені вишні (якщо банок декілька – намагаємося рівномірно розподілити загальна кількість вишень, якщо банку одна – засипаємо весь обсяг ягід в неї).

Вказану кількість води виливаємо в каструлю, додаємо цукор і ставимо на плиту. Доводимо сироп до кипіння й варимо пару хвилин.

заливаємо Приготовленим сиропом вишні в банках і відразу закатуємо стерильними кришками. Перевертаємо банки з компотом догори дном, накриваємо теплою ковдрою або подушкою і даємо повільно охолонути. Остиглу заготовку можна прибрати в прохолодне темне місце для зберігання. Рекомендується вживати в їжу протягом одного року.

Приємного апетиту!

Вишня на зиму Компот з вишні без стерилізації Компот з вишні з кісточками Компот з вишні на 2-х літрову банку Компот з вишні на зиму Компоти