Нарізані нектарини заливаються окропом і залишають на 5 хвилин. Це повторюється ще двічі, після чого рідина переливається в каструлю. Туди додається цукор, лимонна кислота і все доводиться до кипіння. Сироп розливають по банках і компот закочується.
Інгредієнти: на 3 л.
- Нектарин – 2 кг
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Рецепт компоту з нектарина з лимонною кислотою на зиму простий у приготуванні! Для початку стерилізуємо банки-яким зручним способом, а кришки кип’ятити у воді. Нектарини ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо за допомогою паперового рушника. Розрізаємо фрукти навпіл і дістаємо з них кісточки. Перекладаємо їх у банки.
Кип’ятимо в каструлі воду і заливаємо банки з нектаринами до країв. Прикриваємо жерстяної кришкою і залишаємо на 5 хвилин. Воду, що залишилася в каструлі виливаємо.
Через потрібний час переливаємо всю рідину назад в каструлю за допомогою кришки з отворами. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і повторюємо попередній крок ще два рази. Під час закипання банки повинні бути накриті кришками.
Перед останньою заливкою додаємо в каструлю цукровий пісок і лимонну кислоту. Добре перемішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо пару хвилин, поки цукор повністю не розчиниться. Переливаємо отриманий сироп у банки з нектаринами.
Закатуємо компот стерильними кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо на ніч до повного охолодження.
Зберігаємо в темному, прохолодному місці. Відкриваємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу дуже смачний, насичений напій. Приємного апетиту!
Компот з нектаринів на 3-х літрову банку на зиму Компот з нектаринів на зиму Компоти