Персики в компоті відмінно зберігають свій аромат і протягом усього року будуть радувати вас своїм смаком. Готуємо компот на зиму в 3-літрових банках методом подвійного заливки, тобто без стерилізації. Вибираємо для цієї заготовки щільні зрілі і неушкоджені плоди і не видаляємо кісточки, буде смачніше. Кількість фруктів кладемо в банку на свій розсуд, адже хтось віддає перевагу консервовані фрукти, а хтось просто компот. Для легкої кислинки і надійності заготовки додамо трохи лимонної кислоти.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Персик – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Рецепт приготування персикового компоту з кісточками на 3-літрову банку на зиму смачний! Першим ділом ретельно підготуйте банки для цієї заготовки. Їх помийте з харчовою содою, добре промийте холодною водою і стерилізуйте будь-яким способом.

Персики, щоб добре промити їх оксамитову шкірку, на 20 хвилин замочити в розчині соди (1 ч. л. на 1 л води) і потім промийте. Підготовлені плоди укладіть в банки, заповнюючи їх не дуже щільно, інакше можуть пом’ятися.

Потім персики в банках залийте окропом, прикрийте прокип’яченими кришками і на 40 хвилин укутайте махровим рушником.

Після закінчення часу першої заливки воду з банок злийте через спеціальну кришку в окрему каструлю. На цій воді в каструлі зваріть сироп з цукру з лимонною кислотою в розрахунку на кількість банок з заготівлею. Сироп прокип’ятіть декілька хвилин. Потім персики залийте киплячим сиропом, заповнюючи банки до самого верху.

Банки відразу герметично закупорьте кришками, перевірте надійність загортання і поставте їх дном вгору. На добу укутайте банки з персиковим компотом будь-яким теплим покривалом. Повністю охолоджений компот перенесіть на зберігання в темне холодне місце.

Смачних і вдалих заготовок!

Компот з персиків Компот з персиків без стерилізації на зиму Компот з персиків на зиму Компоти