найпростіший спосіб заготовити нектарини і абрикоси на зиму – це закатати компот. Для додаткової смакової нотки пропонуємо ще додати трохи груші. Напій має насичений фруктовий смак, виходить прозорим і світлим.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Обліпиха – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 2.5 склянки
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з нектаринів і абрикосів на зиму. Нектарини, абрикоси і груші ретельно промиваємо теплою водою, обсушуємо. Плодоніжки з усіх фруктів обов’язково видаляємо. Груші ріжемо на четвертинки і вирізаємо кісточки.

Банки і кришки ретельно вимиваємо і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Розкладаємо нектарини, абрикоси і груші в банки.

Воду доводимо до кипіння і заливаємо її в банки з покладеними фруктами. Прикриваємо банки кришками і залишаємо для пропарювання на п’ятнадцять-двадцять хвилин.

Потім гарячий настій зливаємо в каструлю, додаємо цукор і знову доводимо до кипіння.

Киплячий сироп заливаємо в банки з пропареними фруктами, щільно закручуємо кришками. Банки з компотом перевертаємо догори дном для перевірки герметичності.

Закутуємо їх в ковдру і залишаємо повільно остигати. Після охолодження прибираємо закачування на зберігання в темне прохолодне місце.

Смачного!

Компот з нектаринів на 3-х літрову банку на зиму Компоти