найпростіший спосіб заготовити нектарини і абрикоси на зиму – це закатати компот. Для додаткової смакової нотки пропонуємо ще додати трохи груші. Напій має насичений фруктовий смак, виходить прозорим і світлим.
Інгредієнти: на 3 л.
- Обліпиха – 300 гр.
- Цукор-пісок – 2.5 склянки
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з нектаринів і абрикосів на зиму. Нектарини, абрикоси і груші ретельно промиваємо теплою водою, обсушуємо. Плодоніжки з усіх фруктів обов’язково видаляємо. Груші ріжемо на четвертинки і вирізаємо кісточки.
Банки і кришки ретельно вимиваємо і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Розкладаємо нектарини, абрикоси і груші в банки.
Воду доводимо до кипіння і заливаємо її в банки з покладеними фруктами. Прикриваємо банки кришками і залишаємо для пропарювання на п’ятнадцять-двадцять хвилин.
Потім гарячий настій зливаємо в каструлю, додаємо цукор і знову доводимо до кипіння.
Киплячий сироп заливаємо в банки з пропареними фруктами, щільно закручуємо кришками. Банки з компотом перевертаємо догори дном для перевірки герметичності.
Закутуємо їх в ковдру і залишаємо повільно остигати. Після охолодження прибираємо закачування на зберігання в темне прохолодне місце.
Смачного!