Лимонна кислота надає не тільки легку кислинку солодкого компоту, але й є чудовим консервантом, який в свою чергу дає гарантію того, що ваш напій точно простоїть до зими в цілості й схоронності.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Груша – 6 – 8 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
  • Вода – 2,7 л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати компот з груш з лимонною кислотою на 3 літрову банку на зиму, груші дуже ретельно промиваємо, особливо якщо вони куплені. Також, щоб видалити весь бруд, можна використовувати щіточку або губку.

Після чого ділимо груші уздовж навпіл, вирізаємо серцевину і обов’язково прибираємо хвостики. Разом з цим обов’язково стерилізуємо банку.

Потім подрібнені груші укладаємо в підготовлену банку, заповнюючи приблизно половину всього обсягу. Відразу ж вливаємо в неї окріп і залишаємо фрукти прогріватися протягом 15-20 хвилин.

Після закінчення цього часу, зливаємо воду з банок в каструлю і засипаємо цукровим піском. Доводимо сироп до кипіння і варимо ще 2 хвилини. Після виключення, додаємо трохи лимонної кислоти і добре перемішуємо.

Яблука з грушами знову заливаємо сиропом, наповнюючи банку до країв. Потім компот закатуємо простерилізованій кришкою.

Закритий компот остуджуємо в перевернутому положенні, і обов’язково загорнувши в ковдру. Остиглу банку переносимо в місце, призначене для зберігання закаток.

Бажаємо вам приємного апетиту!

Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти