Компот із слив, приготований без стерилізації, відмінно зберігається і виходить дуже ароматним, насиченим і яскравим смаком. Доступні інгредієнти, мінімум витраченого на заготівлю часу та чудовий кінцевий результат у вигляді смачного домашнього напою – що ще потрібно для хорошого рецепту?


Інгредієнти: на 3 л.

  • Слива синя – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Для того щоб приготувати компот із слив без стерилізації, сливи необхідно перебрати і сортувати. Перезрілі і м’яті плоди краще прибрати в сторону або використовувати для інших заготовок. Щоб сливи не лопнули при взаємодії з окропом, їх необхідно проколоти виделкою або зубочисткою. Ще один варіант – потрібно вибирати для компоту сливи середньої зрілості, пружні і щільні. Промийте відібрані сливи, потім помістіть їх в простерилізовані банки.

Кип’ятимо воду, далі наповнюємо банки окропом. Залишаємо прогріватися ємності зі сливами на 20 хвилин.

Через деякий час воду необхідно злити в підходящу каструлю. Додаємо у воду цукровий пісок, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Після цього ще протягом 5 хвилин проварюємо сироп.

Заповнюємо банки зі сливами гарячим сиропом, відразу закочує їх кришками.

Перевертаємо заготівлю дном вгору, охолоджуючи в такому вигляді під теплою ковдрою. Тривале зберігання компоту із слив, приготованого без стерилізації, можливо тільки в прохолодному місці.

Приємного вам апетиту!

Компот із слив Компот із слив на 1 літрову банку Компоти Сливи на зиму