Нарізані сливи з нектаринами закладаються в банки і заливаються окропом. Через 5 хвилин рідина переливається в каструлю, туди додається цукор і все доводиться до кипіння. Отриманий сироп розливають по банках, в які додається лимонна кислота і всі закочується.
Інгредієнти: на 3 л.
- Слива синя – 200 гр.
- Нектарин – 400 гр.
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з нектаринів і слив на зиму. Перед початком приготування ретельно промиваємо банки, в яких буде зберігатися компот, з содою і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Сливи з нектаринами промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником і видаляємо кісточки.
У каструлю наливаємо питну воду і доводимо її до кипіння. В цей час розкладаємо по банках очищені сливи з нектаринами і заливаємо їх окропом до самого горлечка. Прикриваємо всі стерильними кришками і даємо постояти, таким чином, 20 хвилин.
Через це час надягаємо на банку кришку з отворами і зливаємо всю рідину в каструлю.
Додаємо у відвар цукровий пісок, добре перемішуємо і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо протягом 5 хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.
Заливаємо нектарини зі сливами, отриманим цукровим сиропом і додаємо в кожну банку лимонну кислоту. Закатуємо всі кришками і перевертаємо догори дном. Закутуємо в плед або покривало і залишаємо на ніч до повного охолодження. Зберігаємо компот в темному, прохолодному місці.
Дістаємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу дуже смачний насичений напій. Приємного апетиту!
Компот з нектаринів на 3-х літрову банку на зиму Компот з нектаринів на зиму Компот із слив Компот із слив без кісточок Компот із слив на 1 літрову банку Компоти Сливи на зиму