Компот з обліпихи буде у вас відмінною домашньою заготовкою цієї ягоди на зиму. У неї особливий аромат і кисло-солодкий смак, схожий на смак ананаса. Для приготування компоту потрібно терпіння, так як ягода дрібна, а підготувати її потрібно ретельно і видалити пошкоджені пліснявою плоди, щоб не зіпсувати смак напою. Готуємо узвар у 2-літрових банках і без стерилізації. Обліпиху бланшируем і компот додаємо в якості консерванту лимонну кислоту.
Інгредієнти: на 2 л.
- Обліпиха – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1.8 ст.
- Вода – 1.7 л
- Лимонна кислота – 0.33 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування компоту з обліпихи на 2-літрову банку на зиму? Попередньо правильно підготувати ягоди обліпихи для консервації. Її відокремте від гілочок, ретельно видаліть дрібне сміття і підгнилі пошкоджені екземпляри.
Потім ягоду ретельно промийте на друшляку під проточною водою.
2-літрові банки добре помийте і стерилізуйте в духовці або мікрохвильовій печі. Кришки прокип’ятіть. Обліпиху на друшляку на 5-10 секунд помістіть в окріп. Бланшировка обов’язкова, так як компот готуємо з одноразової заливкою сиропом.
Пробланшированные ягоди перекладіть в стерильні банки, заповнюючи їх на ¼ –1/3 об’єму, хоча можна і більше, тоді смак буде більш насиченим.
Потім прямо в банки насипте по 1/3 чайної ложки лимонної кислоти як консерванту.
В окремій каструлі зваріть сироп з розрахованого кількості чистої води і цукру. Сироп прокип’ятіть не менше 10 хвилин на невеликому вогні.
Киплячим сиропом залийте обліпиху в банках, заповнюючи її до верху горлечка.
Банки з компотом відразу щільно закрийте кришками і обов’язково перевірте герметичність закупорки.
Потім поставте їх на кришки і щільно накрийте теплою ковдрою до повного охолодження. Компот з обліпихи у 2-літрових банках готовий. Зберігайте його в темному прохолодному місці.
Вдалих і смачних заготовок!
Компоти