Компот з жовтих слив без кісточок – прекрасна заготівля на зиму. Жовта слива відрізняється від синьої своїм більш сильним ароматом і медовим присмаком. Саме тому жовта слива відмінно підходить для заготівель на зиму. Компот з жовтих слив припаде до смаку усій родині! Компот, приготований за цим рецептом, має солодкий смак і неймовірний аромат.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Зливу жовта – 500 – 600 гр.
  • Вода – 2,5 л
  • Цукор-пісок – 300 гр.

Процес приготування:

Як приготувати компот з жовтих слив без кісточок на зиму? Стерилізуйте банки і кришки.

Жовті сливи ретельно промийте, потім видаліть кісточки. Кількість інгредієнтів, зазначених у рецепті, розраховане на заготівлю об’ємом 3 літри.

Далі складаємо сливи в стерильній ємності. Заливаємо їх окропом і залишаємо на 20 хвилин.

Через деякий час злийте воду в каструлю, додайте до неї цукровий пісок і поставте на вогонь. Проваріть сироп після закипання протягом 5 хвилин.

заливаємо Киплячим сиропом ємність зі сливами до самого верху. Закочує банки прокип’яченими кришками, перевертаємо догори дном і закутуємо теплою ковдрою до моменту повного охолодження заготовки. На зберігання переміщуємо компот у прохолодне місце. Компот з жовтих слив без кісточок на зиму готовий!

Приємного вам апетиту!

Компот з жовтих слив Компот із слив на 3 літрову банку Компоти Сливи на зиму