Для гарної схоронності персикового компоту без стерилізації його готують з великою кількістю цукру, ніж звичайні компоти, саме в розрахунку не менш 300 г на 1 літр води, адже тут цукор є консервантом. Компот буде концентрованим і його перед питтям розбавляють водою, але зате він відмінно зберігається. Для кращого збереження в персиковий компот додають лимонну кислоту. Готуємо методом 3-кратній заливки. Обсяг банок для заготівлі вибирайте самі. Інгредієнти в рецепті наведені в розрахунку на 3 літри компоту.
Інгредієнти: на 3 л.
- Персик – 1 кг
- Цукор-пісок – 600 – 700 гр.
- Вода – 2 л
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування компоту з персиків без кісточок без стерилізації на зиму смачний! Вибрані для компоту персики добре промийте і обсушіть серветкою. Потім ножем по борозенці розрізати плоди навпіл, видаліть кісточки і розрізати на четвертинки. Будь-яким способом стерилізуйте вимиті банки і прокип’ятіть кришки. Шматочки персиків укладіть в підготовлені банки.
В каструлі закип’ятіть чисту воду залийте нею персики в банках, накрийте кришкою і залиште на 20 хвилин.
Після закінчення цього часу воду з банок злийте в окрему каструлю. Насипте до неї розраховане кількість цукру, перемішайте до повного розчинення і доведіть до кипіння.
Коли сироп закипить, залийте їм персики в банках, знову накрийте кришкою і залиште на 15-20 хвилин.
Після закінчення цього часу сироп через спеціальну кришку злийте в ту ж каструлю, додайте лимонну кислоту і після закипання третій раз залийте їм персики в банках. Банки відразу герметично закупорьте і перевірте надійність закачування. Потім поставте їх на кришки і накрийте теплим покривалом на одну добу. Повністю остиглі банки з персиковим компотом без кісточок перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Смачних і вдалих заготовок!
Компот з персиків Компот з персиків без стерилізації на зиму Компот з персиків в 3-х літровій банці на зиму Компот з персиків на зиму