Це рецепт простого, але смачного і насиченого компоту. Для його приготування вам знадобиться всього кілька інгредієнтів, які ви точно зможете знайти в найближчому продуктовому магазині. Для приготування компоту вам знадобиться зовсім мало сил і вільного часу.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Персик – 550 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Вода – 2 л
  • Ванільний цукор – 2 ст. л.
  • Аніс – 2 щіпки

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з персиків без стерилізації на 3-х літрову банку на зиму. Підійдіть відповідально до вибору фруктів для вашого компоту. Якщо персики будуть дуже м’якими, відмовтеся від такого товару. Швидше за все, фрукти вже почали псуватися. Спочатку нам необхідно перекласти персики в таз або глибоку тарілку і промити їх. Розстеліть на столі або будь-якої іншої плоскої поверхні кухонний рушник і викладіть на нього персики. Поки вони сохнуть, налийте в каструлю воду і перемістіть її на плиту. Дочекайтеся, коли вода закипить. Після цього перемістіть персики в сито і обдайте їх окропом. Потім поставте їх під холодну воду, щоб вони охололи. Зніміть з поверхні персиків шкірку. Підготовлені фрукти розріжте навпіл і приберіть з них кісточки.

Починаємо стерилізувати банку. Для початку добре промийте її з содою. Обшпарте банку і кришку окропом. Після цього розстеліть на столі або двказати плоскій поверхні або паперовий кухонне рушник. Поставте на нього банку і дочекайтеся, коли вона повністю висохне. Обов’язково перевірте, щоб у банку не залишилося ніякого сміття або шматочків соди. З-за цього компот може зіпсуватися.

Наповніть каструлю холодною водою. Поставте її на вогонь. Коли вода закипить, починайте поступово, невеликими порціями додавати цукор. Постійно перемішуйте цукровий сироп, щоб кристали розчинялися швидше. Коли ви додасте останню порцію цукру, насипте в розчин 2 столові ложки ванільного цукру і кілька пучок меленого анісу. Ці два інгредієнти зроблять смак компоту більш насиченим і незвичайним. Кип’ятіть сироп протягом декількох хвилин. Після цього вимкніть вогонь і процідіть цукровий розчин через марлю. Завдяки цьому кроку компот вийде більш прозорим.

Наповніть простерилизованную банку розрізаними персиками і залийте їх готовим цукровим сиропом практично до самого горлечка. Накрийте банку кришкою. На дно широкої каструлі покладіть шматочок м’якої тканини. На неї поставте банку з компотом і залийте все окропом. Перемістіть каструлю на великий вогонь. Дочекайтеся, коли вода почне закипати. Після цього зменшіть вогонь і залишіть банку приблизно ан 40-45 хвилин. Коли час вийде, дістаньте банку з каструлі. Закрутіть банку. Після цього поставте її на рушник, заздалегідь перевернувши. Загорніть банку в теплий плед або великий рушник. Залиште банки в такому положенні до повного охолодження. Після цього перенесіть компот в саме сухе і прохолодне місце у вашій квартирі. Наприклад, в комору.

Компот з персика готовий. Щоб розбавити його солодкий смак, ви можете додати до фруктів трохи лимона. Такий компот відмінно втамовує спрагу. Він здатний прикрасити будь-який холодний день своїм насиченим і солодким смаком. Закуповувати персиками і починайте варити цей напій.

Компот з персиків Компот з персиків без стерилізації на зиму Компот з персиків в 3-х літровій банці на зиму