Цей рецепт приготування компоту максимально простий. Він не зажадає від вас більший силових витрат або особливих кулінарних навичок. Всього 60 хвилин, і ароматний напій готовий.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Персик – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Ванільний цукор – 2 ст. л.
  • Вода – 1 мл
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з персиків на 1,5 літрову банку на зиму. Приступаємо до підготовки фруктів. Промиваємо їх у теплій воді, а після ошпарюємо окропом. Знімаємо з персиків шкірку. Ріжемо навпіл і виймаємо кісточки. Готові фрукти відкладаємо в сторону.

Банки добре вимиваємо содою або миючим засобом. Після цього нам необхідно обшпарити їх разом з кришками окропом. Стерилізувати банки ми будемо за допомогою пари. Для цього ви можете використовувати звичайну каструлю або чайник. Перенесіть банки на кухонне рушник. Витирати їх не потрібно, так як вони самі швидко висохнуть.

Для приготування цукрового сиропу ми наповнюємо каструлю холодною водою. Ставимо її на плиту. Коли вода закипить, починайте поступово додавати цукор. Постійно перемішуйте сироп. Насипте в каструлю 2 столові ложки ванільного цукру. Він додасть нашому компоту приємний аромат. Лимонну кислоту додаємо в останню чергу. Ще раз перемішуємо сироп. Готовий цукровий розчин потрібно процідити. Для цього використовуємо сито або марлю.

Перекладаємо персики в банки. Заливаємо їх цукровим сиропом. Банки повинні бути теплими. Інакше скло може тріснути. Закрутіть кришку. Переверніть банки і поставте їх на рушник. Дочекайтеся, коли вони повністю охолонуть. Після цього ви можете віднести їх в саме сухе і прохолодне місце.

Смачний і ароматний компот з персиками готовий. Спробувавши цей напій, ви точно не пошкодуєте, що вирішили його приготувати. Він відмінно підійде для сімейного обіду або святкового столу. Настав час спробувати, що у нас вийшло.

Компот з персиків без стерилізації на зиму Компот з персиків на зиму Компоти