Якщо ви не можете витрачати багато часу на приготування, але вам хочеться побалувати себе і своїх рідних чимось незвичайним і смачним, зверніть увагу на цей рецепт. Процес його приготування дуже простий. А підсумковий результат приємно здивує вас своїм смаком.
Інгредієнти: на 1 л.
- Персик – 180 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Вода – 0.6 л
- Ванільний цукор – 1 ст. л.
- Лимонна цедра – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати компот з персиків без стерилізації на 1 літрову банку на зиму? Дуже відповідально поставтеся до вибору персиків для вашого компоту. Обов’язково огляньте продукт, щоб не купити зіпсовані плоди. Купувати дуже м’які персики не рекомендується, так як такі фрукти вже несвіжі. Перед приготуванням персики необхідно кілька разів промити. Ви можете вимити їх з милом, щоб видалити з їх поверхні різні забруднення. Після цього розкладіть їх на кухонному рушнику. Поки персики сохнуть, поставте каструлю з водою на плиту. Дочекайтеся, коли вода закипить. Потім перекладіть персики в друшляк і обдайте окропом. Остудіть фрукти під холодною водою і зніміть з них шкірку. Після цього персики розріжте навпіл і видаліть кісточки. Відкладіть фрукти в бік.
Щоб заощадити свій час, ми не буде стерилізувати банку. Для початку просто промийте її з содою або звичайним миючим засобом. Після цього поставте кип’ятитися воду. Обшпарте банку і кришку окропом. Розстеліть на столі кухонний рушник і поставте на нього банку. Залиште її сохнути. Обов’язково перевірте, щоб на банці не залишилося будь-яких забруднень.
Приступаємо до приготування цукрового сиропу. Спочатку наповнюємо каструлю з холодною водою і переміщаємо її на вогонь. Коли вода закипить, починаємо додавати цукровий пісок. Найкраще робити це поступово. Кількість цукру може змінюватися в залежності від вашого бажання. Якщо ви хочете, щоб компот вийшов більш концентрованим, додайте більше цукрового піску. Дуже важливо після кожного додавання добре розмішувати сироп. Коли всі кристали цукру розчиняться, засипте в каструлю 1 столову ложку ванільного цукру і додайте цедру лимона. Кип’ятіть сироп ще протягом 5-7 хвилин. Після цього вимкніть вогонь і залиште цукровий розчин на плиті приблизно на 2-3 хвилини. За допомогою звичайної марлі процідіть сироп. Завдяки цьому компот вийде дуже прозорим та привабливим на вигляд.
Наповніть банку розрізаними навпіл персиками. Залийте їх цукровим сиропом. Простежте за тим, щоб банку була теплою. Інакше скло може тріснути і вам доведеться шукати нову ємність для компоту. Розстеліть на столі рушник і розмістіть на ньому банку так, щоб вона стояла на кришці. Завдяки гарячому компоту кришка буде піддана термічній обробці. Загорніть банку в теплий плед або рушник. Коли банку повністю охолоне, можна перенести її в прохолодне місце. Там компот зможе дотриматися до самої зими.
Солодкий напій з персиків готовий. Він точно сподобається вашим членам сім’ї. Головним плюсом такого компоту є те, що він може зберігатися на протязі довгого часу. Тому ви зможете в будь-яку хвилину побалувати себе його насиченим смаком. Насолоджуйтесь!
Компот з персиків Компот з персиків без стерилізації на зиму Компот з персиків на зиму Компоти