Будь-які страви і напої, приготовлені з додаванням обліпихи – автоматично переходять в категорію не тільки корисних, але і лікувальних ласощів. Не багато знають, що тільки ця ягода, зберігає 100% своїх властивостей навіть після теплової обробки і шокової заморозки.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Ранетки – 2 – 3 шт.
  • Обліпиха – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 1,8 – 1,9 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з ранеток і обліпихи на 2-літрову банку на зиму. Яблука ретельно промиваємо, видаляємо плодоніжки, і, не знімаючи шкірки, ріжемо тонкими часточками. Обов’язково видаляємо серцевину і кісточки. В цей час на вогонь ставимо близько двох літрів води.

Ягоди висипаємо в друшляк, Промиваємо і висипаємо в окріп, зменшуємо вогонь до мінімуму.

В ємність з обліпихою, додаємо нарізані ранетки і цукровий пісок, варимо близько 10-15 хвилин, періодично помішуючи для розчинення солодких кристалів.

Після закінчення часу знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися на 25-30 хвилин.

Через півгодини, розливаємо готовий компот по стерильним банкам і закатуємо. Потім тару перевертаємо «догори ногами» і прикриваємо рушником до повного охолодження. Приємного апетиту!

Компоти