Світлий, ароматний і смачний компот-асорті на зиму можна заготовити з персиків в міксті з виноградом, особливо білим або зеленим. Для цієї заготовки вибирають зрілі і щільні персики і виноград без кісточок. Готується компот методом подвійного заливки з перервою на добу і подальшою стерилізацією, адже персик примхливий до зберігання.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Персик (без кісточок) – 350 гр.
  • Виноград – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 0.75 склянки
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з персиків і винограду на зиму? Насамперед підготуйте фрукти для консервування. Ягоди винограду відокремте від гілочок і добре промийте проточною водою.

Помийте персики, розріжте їх по борозенці на половинки, видалити кісточки і розрізати на часточки, але можете залишити і половинками.

Банку помийте з додаванням харчової соди і стерилізуйте будь-яким способом. Підготовлені фрукти укладіть в банку. У каструлі зваріть сироп з вказаного в рецепті кількості води і цукру.

Гарячим сиропом залийте персики і виноград в банку. Потім накрийте банку прокип’яченої кришкою і поставте її на одну добу в прохолодне місце.

Через добу сироп з банки злити через спеціальну кришку в каструлю, повторно його закип’ятіть і залийте їм фрукти. Компот в банку стерилізуйте на водяній бані протягом 25 хвилин. Потім банку герметично закупорьте і остудіть під щільним покривалом і в перевернутому вигляді. Компот-асорті з персиків і винограду готовий. Перенесіть його на зберігання в прохолодне місце.

Вдалих і смачних заготовок!

Компот з винограду на 1 літрову банку на зиму Компот з винограду на зиму Компот з персиків Компот з персиків в 3-х літровій банці на зиму