Світлий, ароматний і смачний компот-асорті на зиму можна заготовити з персиків в міксті з виноградом, особливо білим або зеленим. Для цієї заготовки вибирають зрілі і щільні персики і виноград без кісточок. Готується компот методом подвійного заливки з перервою на добу і подальшою стерилізацією, адже персик примхливий до зберігання.
Інгредієнти: на 3 л.
- Персик (без кісточок) – 350 гр.
- Виноград – 150 гр.
- Цукор-пісок – 0.75 склянки
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Як почати готувати компот з персиків і винограду на зиму? Насамперед підготуйте фрукти для консервування. Ягоди винограду відокремте від гілочок і добре промийте проточною водою.
Помийте персики, розріжте їх по борозенці на половинки, видалити кісточки і розрізати на часточки, але можете залишити і половинками.
Банку помийте з додаванням харчової соди і стерилізуйте будь-яким способом. Підготовлені фрукти укладіть в банку. У каструлі зваріть сироп з вказаного в рецепті кількості води і цукру.
Гарячим сиропом залийте персики і виноград в банку. Потім накрийте банку прокип’яченої кришкою і поставте її на одну добу в прохолодне місце.
Через добу сироп з банки злити через спеціальну кришку в каструлю, повторно його закип’ятіть і залийте їм фрукти. Компот в банку стерилізуйте на водяній бані протягом 25 хвилин. Потім банку герметично закупорьте і остудіть під щільним покривалом і в перевернутому вигляді. Компот-асорті з персиків і винограду готовий. Перенесіть його на зберігання в прохолодне місце.
Вдалих і смачних заготовок!