Нарізані яблука з виноградом закладаються в банку, засипають цукром і лимонною кислотою. Потім фрукти заливаються окропом, і компот щільно закривається кришкою. Банку злегка збовтується, і все залишається до повного охолодження.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Виноград – 300 гр.
  • Яблука – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 280 гр.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Як приготувати компот з білого винограду і яблук на зиму? Для початку готуємо банки. Ретельно вимиваємо їх під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо будь-яким зручним способом. Також окремо кип’ятимо в каструлі кришки 2-3 хвилини. Виноград промиваємо під проточною водою, знімаємо ягоди з гілок і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина.

Яблука також ретельно промиваємо, обсушуємо на паперовому рушнику і розрізаємо їх навпіл. Вирізаємо серцевину і розрізаємо фрукти на невеликі часточки.

На дно стерилізованою банки викладаємо нарізані яблука.

Зверху закладаємо ягоди винограду.

Засипаємо фрукти цукровим піском і лимонною кислотою. Кількість цукру можна збільшити або зменшити залежно від солодощі яблук з виноградом.

Кип’ятимо воду і заливаємо окропом фрукти до самих країв. Тепер щільно закручуємо банки з компотом стерильними кришками.

Обмотуємо банку рушником і качаємо її з боку в бік, щоб цукор з лимонною кислотою повністю розчинилися. Потім перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру або плед і даємо постояти таким чином до повного охолодження на кілька годин або на ніч. Готовий напій відправляємо на зберігання в льох або в інше темне і прохолодне місце.

Дістаємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу смачний вітамінний компот. Приємного апетиту!

Компот з білого винограду Компот з винограду Компот з винограду на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму