Виноград складається в простерилізовані банки, засипають цукром і заливається окропом. Компот закочується і залишають при кімнатній температурі до повного охолодження. Це дуже простий рецепт, за яким виходить неймовірно смачний напій.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Виноград Кишмиш – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 – 1.5 склянки
  • Вода – 1.5 л.

Процес приготування:

Готувати компот з винограду Кишмиш на 2 літрову банку на зиму легко! Для початку ретельно промиваємо під проточною водою виноград. Далі відкидаємо його на друшляк і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина. Знімаємо ягоди з гілки (або залишаємо як є), паралельно перебираючи їх, щоб в компоті не було гнилих, пошкоджених виноградин. Також кип’ятимо необхідну кількість води.

В цей час добре вимиваємо гарячою водою з содою банки, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом (в мікрохвильовій печі, духовці і т. д.). Окремо кип’ятимо кришки в невеликій кількості води.

Закладаємо в простерилізовані банки виноград і присипаємо його зверху цукровим піском. Його можна додати більше або менше в залежності від бажаної концентрованості майбутнього компоту.

Заливаємо все окропом і закорковуємо стерильними кришками. Перевертаємо банки догори дном і трохи трясемо, щоб цукор повністю розчинився і не осів на дно. Закутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження на кілька годин або на ніч. Далі відправляємо на зберігання в темне і прохолодне місце.

Відкриваємо компот взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу смачний, насичений напій. Приємного апетиту!

Компот з білого винограду Компот з винограду на 2-х літрову банку на зиму Компот з винограду на зиму Компот із зеленого винограду Компоти