Ароматний, насичений компот виходить з чорної смородини і суниці. Домашній напій можна готувати як влітку із свіжих ягід, так і взимку заморожених.


Інгредієнти: на 2.5 порц.

  • Полуниця – 150 гр.
  • чорна Смородина – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з полуниці і чорної смородини. Для рецепта можна використовувати свіжі та заморожені ягоди. Якщо беремо свіжі, то їх попередньо перебираємо і ретельно миємо під холодною водою.

Викладаємо ягоди в глибоку каструлю, засипаємо цукром і заливаємо водою. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння, після чого варимо на повільному вогні 25-30 хвилин. Періодично помішуємо. До того, як зняти з плити, слід переконатися, що весь цукор розчинився.

Готовий компот залишаємо остуджуватися і настоюватися. Після чого можна розливати по склянках і подавати до столу.

Компот з полуниці Компот з полуниці в каструлі Компот з чорної смородини Компоти