Зливу, як і багато фрукти, містить велику кількість вітамінів і корисних речовин. Вона має корисні властивості, зміцнює імунітет, виводить холестерин, покращує травлення. Слива, визріла під теплими променями літнього сонця, не може бути іншого! Сьогодні ми займемося приготуванням смачного компоту, який готується за лічені хвилини допоможе втамувати спрагу в спекотний літній день. Кількість цукру ви можете регулювати на ваш смак, якщо ж зливу надто солодка – можете додати в компот трохи лимонної кислоти – вона зробить смак більш насиченим і додасть приємну кислинку.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Слива синя – 1 кг
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати компот із слив в каструлі просто! Сливи ретельно промиваємо в теплій проточній воді, видаляємо листя і плодоніжки. Перебираємо, щоб не було червивих плодів.

За допомогою гострого ножа розрізаємо кожну сливу вздовж і видаляємо кісточки. Ви можете пропустити цей крок, якщо не маєте в своєму розпорядженні великою кількістю часу, але компот із сливи без кісточки виходить більш насиченим і більш м’яким на смак.

У каструлю наливаємо воду, ставимо на середній вогонь і розігріваємо. Коли вода буде теплою – додаємо в неї цукор і добре перемішуємо до розчинення, потім додаємо сливи.

Компот доводимо до кипіння і відразу знімаємо з вогню. Залишаємо на 30-40 хвилин, щоб він наситився смаком і ароматом злив. За бажанням перед подачею можна охолодити компот в холодильнику. Компот готовий до подачі на стіл!

Компот із слив Компоти