Для любителів ягідних напоїв пропоную приготувати компот з ароматною полуниці і соковитою вишні. Компот виходить запашним і дуже смачним. Якщо вишня у вас кисла, не шкодуйте цукрового піску. Краще потім розведете холодною кип’яченою водою, якщо виявиться багато солодощі.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Полуниця – 100 гр.
  • Вишня – 60 гр.
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з полуниці і вишні, підготуйте необхідні інгредієнти для ароматної компоту з полуниці і вишні. Вишню викладіть в друшляк або сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини.

Потім ягоди полуниці ретельно переберіть, обірвіть хвостики, викладіть в друшляк або сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Полуниць і вишень викладіть на дно стерильних банок. Залийте банки з ягодами заздалегідь підготовленим окропом, накрийте стерильними кришками і залиште на 10-15 настоятися.

Воду злити в каструлю або сотейник.

Додайте необхідну кількість цукрового піску. Перемішайте до повного розчинення кристалів, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.

Отриманим сиропом залийте банки з полуницею і вишнею. Накрийте кришками банки з компотом і закатайте з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з компотом з полуниці і вишні догори дном. Залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на 12 годин, закутавши теплою ковдрою.

Потім переверніть банки з ароматним і яскравим компотом і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Приємного насолоди!

Вишня на зиму Компот з вишні з кісточками Компот з полуниці Компот з полуниці на зиму Компоти