Компот з яблук має величезну кількість шанувальників, не дивлячись на простоту і доступність він виходить дуже смачним. А якщо додати до яблук трохи апельсинів або свіжовичавленого соку, то його смак і корисність збільшаться вдвічі.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Апельсин – 0.5 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Кориця – 1 паличка
  • Вода питна – 2 л

Процес приготування:

Приступимо до готування яблучно-апельсинового компоту на зиму. Яблука і апельсини помийте. Обдайте апельсин окропом, зніміть шкірку, але не викидайте її.

М’якоть апельсина розберіть на часточки і зніміть з них прозору плівочку, цедру, наріжте кубиками.

Яблука розрізати на четвертинки і видалити серцевину.

Складіть всі інгредієнти в суху стерилізовану банку і залийте її до верху окропом. Прикрийте банку кришкою і залиште на 30 хвилин. На цей час можна укутати банку в махровий рушник.

Потім злийте воду назад в каструлю, додайте цукор і корицю. Доведіть сироп до кипіння і варіть 5-7 хвилин.

Гарячий сироп знову влийте в банку з фруктами і відразу загорніть кришкою. Компот повинен повністю охолонути при кімнатній температурі. Зберігайте яблучно-апельсиновий напій в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти