Напій, приготований з садових яблук з додаванням будь-яких цитрусових можна сміливо називати «Тропічним», так як смак у такого компоту вже дуже сильно нагадує мультифруктовий сік з магазину. Але головна відмінність полягає в тому, що в продукті, приготовлена своїми руками, вже точно немає жодного консерванту і барвника.
Інгредієнти: на 3 л.
- Ранетки – 0.5 кг
- Апельсин – 100 гр.
- Лимон – 40 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Як приготувати компот з ранеток і апельсинів на 3-літрову банку на зиму? Перед тим, як приступити до безпосереднього приготування напою, бажано підготувати тару для закачування: банки стерилізуємо будь-яким зручним для вас способом. В духовій шафі зробити це не складе труднощів – промиваємо банки чистою водою і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин.
Всі фруктові складові гарненько промиваємо й обсушуємо з допомогою паперових рушників або натуральної тканини.
Яблука нарізаємо нетовстими часточками, обов’язково видаляють серцевину і кісточки.
Цитруси нарізаємо кільцями або півкільцями, в залежності від розміру плоду. Нарізані фрукти ошпарюємо окропом – робиться це для того, щоб після більш тривалої теплової обробки, інгредієнти не віддавали гіркотою.
В заздалегідь простерилизованную банку кладемо яблука і за кілька колечок лимона і апельсина.
Заливаємо окропом і зверху прикриваємо капроновою кришкою і залишаємо грітися на 15-20 хвилин.
Після прогрівання, зливаємо рідину в каструлю і додаємо цукровий пісок, помішуючи, доводимо до кипіння і варимо 3-4 хвилини.
заливаємо Киплячим сиропом заповнену тару і відразу ж закатуємо. Перевертаємо банки догори дном і вкриваємо ковдрою до повного охолодження. Приємного апетиту!
Компоти