Будь компоти, приготовані з фруктів, вирощених на власній ділянці, автоматично стають смачними. Однак напій з райських яблучок і чорної горобини – це не просто смачно, а ще й дуже корисно.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ранетки – 200 – 250 гр.
  • Чорноплідна горобина – 150 – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту з ранеток і черноплодки на 3-літрову банку на зиму? Ягоди висипаємо на друшляк або сито і добре промиваємо під струменем води, зіпсовані плоди спливуть – утилізуємо.

Ранетки так само обполіскуємо водою, обрізаємо зіпсовані ділянки і видаляємо хвостики.

Плоди розрізаємо навпіл або на четвертинки і вирізаємо серцевину з кісточками.

На дно стерильної трилітрової банки висипає обсушені ягоди.

Наверх викладаємо нарізані яблука і приступаємо до приготування солодкої заливки.

В каструлі відповідного розміру змішуємо воду з цукровим піском і ставимо на повільний вогонь.

Постійно помішуючи, доводимо до кипіння і заливаємо тару з плодами.

Наповнені банки і закатуємо ставимо на кришки мінімум на добу. Потім зберігаємо в темному прохолодному місці без потрапляння прямих сонячних променів. Приємного апетиту!

Компоти