Якщо ви щасливчик, у якого є дача з деревами яблук і груш – ви знайшли рецепт того компоту, який обов’язково варто приготувати на зиму. Звичайно, з покупними фруктами можна реалізувати, однак, корисних властивостей в напої буде набагато менше.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ранетки – 250 гр.
  • Груша – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Для того щоб приготувати компот з ранеток і груш на зиму, фрукти слід вибирати з щільною текстурою і без видимих ушкоджень на шкірці. Ретельно промиваємо й обсушуємо з допомогою паперових рушників.

Сухі і чисті плоди нарізаємо не товстими скибочками, вирізаючи серединку з насінням. Шкірку залишаємо незайманою, так як саме в ній міститься багато мікроелементів.

У каструлю наливаємо 2 літри води і доводимо до кипіння, потім перекладаємо туди нарізані інгредієнти.

Додаємо цукровий пісок, його кількість можна регулювати в залежності від ваших уподобань і натуральній солодощі фруктів.

Продовжуємо варіння протягом 15-17 хвилин на повільному вогні, знімаючи пінку.

Готовий яблучно-грушевий компот розливаємо по стерильним банкам і закатуємо або відразу подаємо до столу. Насолоджуйтесь!

Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти