Якщо ви щасливчик, у якого є дача з деревами яблук і груш – ви знайшли рецепт того компоту, який обов’язково варто приготувати на зиму. Звичайно, з покупними фруктами можна реалізувати, однак, корисних властивостей в напої буде набагато менше.
Інгредієнти: на 3 л.
- Ранетки – 250 гр.
- Груша – 250 гр.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Для того щоб приготувати компот з ранеток і груш на зиму, фрукти слід вибирати з щільною текстурою і без видимих ушкоджень на шкірці. Ретельно промиваємо й обсушуємо з допомогою паперових рушників.
Сухі і чисті плоди нарізаємо не товстими скибочками, вирізаючи серединку з насінням. Шкірку залишаємо незайманою, так як саме в ній міститься багато мікроелементів.
У каструлю наливаємо 2 літри води і доводимо до кипіння, потім перекладаємо туди нарізані інгредієнти.
Додаємо цукровий пісок, його кількість можна регулювати в залежності від ваших уподобань і натуральній солодощі фруктів.
Продовжуємо варіння протягом 15-17 хвилин на повільному вогні, знімаючи пінку.
Готовий яблучно-грушевий компот розливаємо по стерильним банкам і закатуємо або відразу подаємо до столу. Насолоджуйтесь!
Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти