Пропоную рецепт смачного вітамінного компоту з червоної смородини, звареного в каструлі. Такий компот можна зварити як зі свіжою червоною смородини, так і з замороженою. Я часто користуюся цими способами в залежності від пори року.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Смородина червона – 500 гр.
  • Вода – 2 – 2.5 л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

Як зварити компот із червоної смородини в каструлі? Червону смородину переберіть від гілочок і сміття. Викладіть в дрібне сито або друшляк і ретельно промийте під проточною водою. Залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла.

Потім викладіть ягоди в чашу блендера і подрібніть до однорідного стану. Якщо будете використовувати заморожену червону смородину, то попередньо повністю розморозьте її.

Ягоди можна розім’яти картофелемялкой, але я думаю, що блендером це зручніше зробити. Отриману ягідну масу протріть через дрібне сито.

Протерту масу поставте в холодильник.

Налийте в каструлю необхідну кількість питної води.

Викладіть ягідний макуха, всипте необхідну кількість цукрового піску.

Поставте на повільний вогонь, доведіть до кипения. Варіть компот 7-10 хвилин, а потім зніміть з вогню і повністю остудіть. На це потрібно приблизно 1-1,5 години.

Процідіть охолоджений компот через дрібне сито.

Влийте охолоджений сік ягідний в компот і перемішайте.

Подавайте корисний компот на стіл у красивих келихах або склянках. Компот із червоної смородини прекрасно втамовує спрагу. Компот виходить в міру солодкий, з приємним кисленьким післясмаком.

Приємного насолоди!

Компот із смородини Компот із червоної смородини Компоти