Солодкий смак райських яблучок відмінно поєднується з кислою садової вишнею та в тандемі виходить дуже смачний і ароматний компот, який припаде до душі абсолютно всім без винятку!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ранетки – 500 гр.
  • Вишня – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту з ранеток і вишні на зиму? Фрукти ретельно промиваємо під струменем води, видаляємо хвостики і розрізаємо навпіл. За бажанням плоди можна залишити цілими, однак, тоді необхідно проколоти кожне яблуко біля основи шпажкою або зубочисткою.

Ягоди також вимиваємо і видаляємо хвостики, кісточки витягувати, потреби немає. Головне, перевірити кожну вишню на сліди гниття і паразитів.

В стерильні банки укладаємо підготовлені інгредієнти.

В каструлі змішуємо воду з цукровим піском, перемішуємо і на повільному вогні доводимо до кипіння і проварюємо 3-4 хвилин. Потім відразу ж заливаємо вміст банок, робити це потрібно акуратно, щоб банки не лопнули.

Заповнену тару закатуємо, ставимо на кришки і закутуємо теплою ковдрою на 10-12 годин. Після повного охолодження зберігаємо в темному місці. Приємного апетиту!

Вишня на зиму Компот з вишні Компот з вишні без стерилізації