Дуже люблю вишневий компот. Тому сьогодні хочу поділитися з вами рецептом компоту із замороженої вишні, який часто варю. Я не купую в магазинах напої, намагаюся пити або звичайну воду, або компоти і морси, приготовані власноруч.


Інгредієнти: на 3.5 л.

  • Вишня заморожена – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з вишні на зараз? У глибоку каструлю налийте необхідну кількість питної води. Якщо хочете, щоб узвар був не надто солодкий, можете скоротити кількість цукрового піску або збільшити кількість рідини. Каструлю з водою, поставте на вогонь і на сильному вогні доведіть до кипіння.

Після закипання всипте цукровий пісок. Кількість цукрового піску регулюйте у відповідності зі своїми власними перевагами.

Коли цукровий пісок повністю розчиниться і вода знову закипить, всипте заморожені ягоди вишні, їх не потрібно їх попередньо розморожувати. Доведіть до кипіння і як тільки ягоди вишні спливуть, зменшіть вогонь і варіть компот приблизно 10-15 хвилин.

Зніміть компот з вогню. Каструлю з компотом накрийте кришкою і повністю остудіть 2-2,5 години. Цього часу цілком вистачить, щоб компот повністю охолов і добре настоявся.

Охолоджений компот подавайте порційно у красивих келихах. Готовий компот зберігатися в холодильнику приблизно дві доби. Такий компот можна варити і з свіжих ягід вишні. Я такий компот варю і зі свіжою і з замороженої вишні. На смак це ніяк не позначиться. Компот виходить дуже смачним і ароматним.

Приємного насолоди!

Компот з вишні Компот з вишні з кісточками Компот з вишні, щоб пити відразу Компоти