Швидкий рецепт компоту з вишні і нектаринів на зиму. Стерилізація компоту не потрібно, підготовка сировини – мінімальна. Банки і кришки обов’язково стерилізуємо. Напій виходить готовим до вживання – перед подачею не потрібно буде його розводити додатково водою.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вишня – 300 гр.
  • Нектарин – 100 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Готувати компот з нектаринів і вишні на зиму легко! Вишню перебираємо від сміття, видаляємо плодоніжки. Ретельно промиваємо й обсушуємо після цього.

Нектарини промиваємо, обсушуємо, ріжемо навпіл і виймаємо кісточки. М’якоть ріжемо на часточки.

Банки і кришки ретельно промиваємо і стерилізуємо будь-яким звичним способом. Розкладаємо підготовлені фрукти в банки. Додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту.

Воду доводимо до активного кипіння і заливаємо її в банки з фруктами і цукром. Закриваємо банки стерильними кришками і закручуємо за допомогою спеціального ключа.

Банки з компотом перевертаємо догори дном для перевірки герметичності. Закутуємо їх у плед і залишаємо повільно остигати. Після охолодження прибираємо закачування на зберігання в холодильник.

Приємного апетиту!

Вишня на зиму Компот з вишні Компот з вишні на зиму Компот з нектаринів на 3-х літрову банку на зиму Компот з нектаринів на зиму Компоти