Нарізані яблука відправляються в киплячу воду і варяться протягом 20 хвилин. Потім до них додається цукор і компот готується ще 10 хвилин. Напій остуджується і розливається по склянках. Він виходить дуже смачним, а готується неймовірно просто.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Ранетки – 500 гр.
  • Вода – 1.5 л
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з ранеток в каструлі. Для початку перебираємо яблука і відбираємо стиглі, непошкоджені плоди. Перекладаємо їх у друшляк і ретельно промиваємо. Потім даємо постояти якийсь час, щоб стекла зайва рідина.

В глибоку каструлю наливаємо питну воду і ставимо її на вогонь.

У цей час ріжемо яблука на чотири частини і видаляємо насіння разом з хвостиками.

Коли вода закипить, кладемо в неї нарізані яблука і варимо на середньому вогні протягом 20 хвилин.

Тепер додаємо в компот цукровий пісок, перемішуємо і варимо ще 10 хвилин. Кількість цукру можна збільшити або зменшити залежно від солодощі яблук чи власних уподобань.

Даємо готовому компоту повністю охолонути, після чого розливаємо його по склянках і подаємо до столу. Насолоджуємося дуже смачним домашнім напоєм. Приємного апетиту!

Компоти