Яблучний штрудель з корицею напевно пробували все, а ось компотом з додаванням цієї прянощі, без сумнівів, рідних можна здивувати. Процес готування практично ніяк не відрізняється від закочування звичайного компоту з яблуками, однак, смакові характеристики значно відрізняються.
Інгредієнти: на 3 л.
- Ранетки – 300 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Кориця – 1 паличка
- Вода питна – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати компот з ранеток з корицею на зиму, ранетки промиваємо, видаляючи хвостики і сліди гниття, якщо такі є. Так як у мене великі яблука, я нарізаю їх на чверті, але якщо у вас дрібні плоди – їх можна залишити цілком – це справа смаку та особистих уподобань.
Близько 3 літрів води доводимо до кипіння на повільному вогні.
У окріп всипаємо яблука, додаємо паличку кориці і всипаємо половину цукру, варимо близько 30-35 хвилин. У цей час можна простерилізувати банки і кришки.
Після зняття з плити, зливаємо напівготовий компот через сито, а м’які яблука акуратно викладаємо на дно банок. Рідина повертаємо на плиту, додаємо другу частину цукру і варимо 5-7 хвилин після закипання.
Готовий компот розливаємо по банках і закатуємо, або відразу перелити в глечик і насолоджуємося!
Компоти