Ягоди ретельно промиваються під водою і перекладаються в банку. Потім до них додається цукор і лимонна кислота. Все заливається окропом, а банки з закручуються кришками. Вони перевертаються догори дном і остигають. Потім відправляються в льох для зберігання.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Ірга – 750 мл
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка
  • Вода – 1.5 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з ірги з лимонною кислотою на зиму. Для початку ягоди ірги добре перебираємо, позбавляючись від гілочок, листя і гнилих плодів. Потім промиваємо під прохолодною проточною водою і відкидаємо на друшляк. Чекаємо, поки вся вода не стече.

Банки стерилізуємо придатним і зручним способом. Заповнюємо їх ягодами приблизно на 1/3.

Засипаємо в кожну банку цукровий пісок і додаємо по дрібці лимонної кислоти.

У глибокій каструлі на вогні кип’ятимо воду і заливаємо її ягоди з цукром до горлечка банки.

Закручуємо їх кришками для загортання і перевертаємо банки догори дном. Закутуємо в теплу ковдру і даємо компоту повністю охолонути. Потім відправляємо в таке темне холодне місце як льох або підвал для зберігання. Відкриваємо компот взимку і розливаємо по склянках. Приємного апетиту!

Компот з ірги Компот з ірги на зиму Компоти