Все менше господинь погоджуються варити складні компоти з тривалим часом приготування і стерилізацією, адже вони цінують свій час. Наводимо рецепт компоту з ревеню, де цей процес не знадобиться.
Інгредієнти: на 2 л.
- Ревінь – 350 гр.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Рецепт приготування компоту з ревеню на зиму без стерилізації смачний! Стебла ревеню почистити від листя, щоб ні одна частина не потрапила в компот. При бажанні зняти з ревеню шкірку. Порубати стебла на шматочки по 1 см завдовжки.
Залити стебла окропом на 3-4 хв. і злити.
Скласти шматочки ревеню в простерилізовані банки. Закип’ятити воду, залити нею ревінь в банках. Коли пройде 20 хв., воду злити назад в каструлю, всипати туди цукровий пісок. Довести сироп до кипіння і варити 5-10 хв
Залити цукровим сиропом стебла ревеню в банках і закатати компот стерильними кришками. Дати охолонути під теплою ковдрою до кімнатної температури і перенести в підвал або комору.
Приємного апетиту!
Компот з ревеню Компоти Ревінь на зиму Страви з ревеню