Все менше господинь погоджуються варити складні компоти з тривалим часом приготування і стерилізацією, адже вони цінують свій час. Наводимо рецепт компоту з ревеню, де цей процес не знадобиться.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Ревінь – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Рецепт приготування компоту з ревеню на зиму без стерилізації смачний! Стебла ревеню почистити від листя, щоб ні одна частина не потрапила в компот. При бажанні зняти з ревеню шкірку. Порубати стебла на шматочки по 1 см завдовжки.

Залити стебла окропом на 3-4 хв. і злити.

Скласти шматочки ревеню в простерилізовані банки. Закип’ятити воду, залити нею ревінь в банках. Коли пройде 20 хв., воду злити назад в каструлю, всипати туди цукровий пісок. Довести сироп до кипіння і варити 5-10 хв

Залити цукровим сиропом стебла ревеню в банках і закатати компот стерильними кришками. Дати охолонути під теплою ковдрою до кімнатної температури і перенести в підвал або комору.

Приємного апетиту!

Компот з ревеню Компоти Ревінь на зиму Страви з ревеню