Компот з приємним присмаком кислинки і цитрусовим ароматом відмінно видалить спрагу в спекотний день. Такий напій додасть бадьорості та подарує чудовий настрій.
Інгредієнти: на 2 л.
- Ревінь – 300 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Апельсин – 3 шт.
- Розмарин – 1 гілка
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Готувати компот з ревеню і апельсина легко! Воду залийте в каструлю, додайте цукор, гілку розмарину і закип’ятіть.
Один апельсин облийте окропом і зніміть з нього пластинами цедру. Другий фрукт очистіть і видавіть сік з обох. Цедру і сік додайте в гарячий сироп, розмішайте і варіть на малому вогні.
З третього апельсина зніміть шкірку, наріжте невеликими шматочками і розкласти по стерильним банкам. З ревеню зніміть верхній шар, наріжте середніми шматочками і також розкладіть по банках.
Влийте в банки киплячий сироп до верху і закрийте кришками. Залиште в теплому місці до комфортного охолодження (6 год.).
Приємного апетиту!
Компот з ревеню Компоти