Якщо ви хочете закатати компот з нектаринів, пропонуємо використовувати найпростіший спосіб. Просто вимиваємо плоди, стерилізуємо банки і кришки. Укладаємо чисті нектарини в стерильні банки, додаємо цукор і заливаємо окропом. Власне, все. Напій виходить світлим, ароматним, а самі нектарини можна вживати замість свіжих фруктів. Взимку це дуже актуально.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Нектарин (середнього розміру) – 8 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 700 мл

Процес приготування:

Рецепт компоту з нектаринів з кісточками на зиму простий у приготуванні! Нектарини ретельно промиваємо теплою водою, обсушуємо. Якщо є плодоніжки, їх обов’язково видаляємо.

Банки і кришки ретельно вимиваємо і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Розкладаємо нектарини в банки. Засипаємо цукровим піском.

Воду доводимо до активного кипіння і заливаємо її в банки з фруктами. Закручуємо щільно кришками.

Банки з компотом перевертаємо догори дном для перевірки герметичності.

Закутуємо їх у плед і залишаємо повільно остигати. Після охолодження прибираємо закачування на зберігання в прохолодне темне місце.

Приємного апетиту!

Компот з нектаринів на 3-х літрову банку на зиму Компот з нектаринів на зиму Компоти