З ревеню і полуниці можна приготувати ідеальний домашній напій для спекотної погоди. Компот виходить ароматним, смачним, з приємною кислинкою. Приємна заміна магазинної газованій воді.
Інгредієнти: на 3 л.
- Ревінь – 10 шт.
- Полуниця – 1 склянка
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з ревеню і полуниці. Ревінь промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.
Нарізаний ревінь заливаємо трьома літрами води і ставимо на плиту. На цьому етапі можна всипати цукор. Доводимо вміст до кипіння, потім зменшуємо вогонь.
Перебираємо і промиваємо полуницю, позбавляємося від зелених чашолистків.
Соковиту ягоду ріжемо часточками і кладемо в компот. Продовжуємо варити 20-25 хвилин.
При необхідності знімаємо пінку з компоту. За смаком можна додати цукор. Після повної готовності, даємо охолонути.
Пропускаємо охолоджений компот через сито. Полуниця і ревінь не потрібні. Вливаємо напій в зручну ємність. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Компот з полуниці Компот з ревеню Компоти Страви з ревеню