З ревеню і полуниці можна приготувати ідеальний домашній напій для спекотної погоди. Компот виходить ароматним, смачним, з приємною кислинкою. Приємна заміна магазинної газованій воді.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ревінь – 10 шт.
  • Полуниця – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з ревеню і полуниці. Ревінь промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.

Нарізаний ревінь заливаємо трьома літрами води і ставимо на плиту. На цьому етапі можна всипати цукор. Доводимо вміст до кипіння, потім зменшуємо вогонь.

Перебираємо і промиваємо полуницю, позбавляємося від зелених чашолистків.

Соковиту ягоду ріжемо часточками і кладемо в компот. Продовжуємо варити 20-25 хвилин.

При необхідності знімаємо пінку з компоту. За смаком можна додати цукор. Після повної готовності, даємо охолонути.

Пропускаємо охолоджений компот через сито. Полуниця і ревінь не потрібні. Вливаємо напій в зручну ємність. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Компот з полуниці Компот з ревеню Компоти Страви з ревеню