Часто в період заготовок ревінь залишається незаслужено забутим. І дуже даремно, адже з нього можна приготувати як мінімум смачний освіжаючий компот. Для додаткової ароматизації можна додати мелену корицю. Втім, можна обійтися і без неї, якщо ви любите більш делікатний смак і нейтральний аромат компоту.
Інгредієнти: на 2 л.
- Ревінь – 500 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Кориця – за смаком
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Рецепт приготування компоту з ревеню на зиму смачний! Щоб підготувати сировину для компоту, відрізаємо стебла ревеню від листя. Листя викидаємо, а живці ретельно промиваємо від забруднень.
Нарізаємо стебла ревеню невеликими шматочками і розподіляємо їх по простерилизованным банкам (для вказаної кількості сировини зручно використовувати дві банки по одному літру). Заливаємо ревінь в банках окропом і залишаємо на десять хвилин.
Тим часом у каструлю наливаємо вказану кількість води, додаємо цукровий пісок і ставимо на плиту. Доводимо воду до кипіння і варимо сироп одну-дві хвилини. Залиту воду в банках з ревенем повністю зливаємо. А поверх ревеню висипаємо корицю і заливаємо приготовані сиропом.
Банки відразу закатуємо стерильними кришками. Перевертаємо з догори дном, накриваємо кришкою і даємо повільно охолонути. Охолоджений компот прибираємо в прохолодне темне місце зберігання.
Приємного апетиту!
Компот з ревеню Компоти Ревінь на зиму Страви з ревеню