Часто в період заготовок ревінь залишається незаслужено забутим. І дуже даремно, адже з нього можна приготувати як мінімум смачний освіжаючий компот. Для додаткової ароматизації можна додати мелену корицю. Втім, можна обійтися і без неї, якщо ви любите більш делікатний смак і нейтральний аромат компоту.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Ревінь – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Кориця – за смаком
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Рецепт приготування компоту з ревеню на зиму смачний! Щоб підготувати сировину для компоту, відрізаємо стебла ревеню від листя. Листя викидаємо, а живці ретельно промиваємо від забруднень.

Нарізаємо стебла ревеню невеликими шматочками і розподіляємо їх по простерилизованным банкам (для вказаної кількості сировини зручно використовувати дві банки по одному літру). Заливаємо ревінь в банках окропом і залишаємо на десять хвилин.

Тим часом у каструлю наливаємо вказану кількість води, додаємо цукровий пісок і ставимо на плиту. Доводимо воду до кипіння і варимо сироп одну-дві хвилини. Залиту воду в банках з ревенем повністю зливаємо. А поверх ревеню висипаємо корицю і заливаємо приготовані сиропом.

Банки відразу закатуємо стерильними кришками. Перевертаємо з догори дном, накриваємо кришкою і даємо повільно охолонути. Охолоджений компот прибираємо в прохолодне темне місце зберігання.

Приємного апетиту!

Компот з ревеню Компоти Ревінь на зиму Страви з ревеню