Солодкість компоту можна регулювати залежно від кислоти ягід. В рецепті розрахунок на кислу ягоду. Компот виходить концентрованим за рахунок великої кількості ягід в кожній банці. Приготування у середніх за розміром банках дозволить зручно зберігати в холодильнику після відкриття.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Вишня – 0.5 кг
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 1.5 л

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з вишні на 2 літрову банку. Ягоди переберіть і залийте холодною водою на 2 години.

Підготуйте банки, вимивши їх з содою і простерилізований.

Прокип’ятіть кришки.

У каструлю налийте воду, поставте на вогонь, закип’ятити, всипте цукор і зваріть сироп.

Вишню промийте і засипте в банки.

Заповніть тару ягодами на ¾ висоти.

Влийте сироп у банки і відразу закатайте.

Банки переверніть догори дном і накрийте ковдрою. Дайте компоту повільно охолонути в приміщенні.

Приємного апетиту!

Компот з вишні без стерилізації Компот з вишні з кісточками Компот з вишні на зиму Компоти