Суниці заливають цукровим сиропом і залишають на півгодини. Потім вся рідина переливається назад в каструлю, туди додається лимонна кислота і все доводиться до кипіння. Ягоди заливаються сиропом і компот закочується. У підсумку виходить напій з приємним річним смаком.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Суниця – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Вода – 0.8 л.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати узвар із суниць на 1 літрову банку на зиму? Для початку готуємо цукровий сироп. У каструлю наливаємо питну воду, додаємо до неї цукровий пісок і ставимо все на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо пару хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.

Суницю перебираємо, ретельно промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперовий рушник і даємо обсохнути.

Стерилізуємо банки зручним способом і розкладаємо по ним ягоди. Заливаємо все готовим цукровим сиропом і даємо так постояти протягом півгодини.

Через деякий час накриваємо банки спеціальною кришкою з отворами і зливаємо всю рідину назад в каструлю. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і додаємо туди лимонну кислоту.

Знімаємо каструлю з вогню і заливаємо киплячим сиропом ягоди суниці. На дно каструлі застеляємо рушник і ставимо на нього банки з компотом. Прикриваємо їх кришкою і заливаємо водою по «плечики». Доводимо воду до кипіння і стерилізуємо протягом 10 хвилин. Далі закатуємо всі кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру або покривало і залишаємо до повного охолодження на кілька годин. Потім відправляємо на зберігання в темне, прохолодне місце. Дістаємо взимку, розливаємо по склянках і насолоджуємося смачним вітамінним напоєм. Приємного апетиту!

Компот із суниці на зиму Компоти Узвар із суниць