Промиті ягоди ожини закладаються в простерилизованную банку разом з часточками апельсина. Все засипається цукром і заливається окропом. Компот закочується кришкою і залишають до повного остигання. Виходить смачний компот з приємним цитрусовим смаком.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ожина – 250 гр.
  • Апельсин – 0.5 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати компот з ожини і апельсина на зиму просто! Ожину для початку добре перебираємо, прибираємо пошкоджені ягоди і ретельно промиваємо під проточною холодною водою. Потім відкидаємо на друшляк і даємо всій зайвої рідини стекти. Банку для компоту стерилізуємо зручним способом і акуратно закладаємо туди ягоди.

Половину апельсина розрізаємо на півкільця і кладемо їх в банку до ожині.

Засипаємо все 250 г цукрового піску.

Далі в глибокій ємності або в чайнику кип’ятимо питну воду і акуратно вливаємо її в банку з інгредієнтами, щоб вона не луснула.

Закриваємо банку кришкою, яку заздалегідь прокипятили в окропі, і злегка побалтываем її, щоб весь цукровий пісок розчинився.

Тепер перевертаємо компот догори дном, закутуємо його в ковдру або плед і залишаємо на кілька годин до повного охолодження.

Відправляємо його в прохолодне темне місце для зберігання. Відкриваємо взимку, розливаємо по склянках і насолоджуємося смачним, а головне корисним напоєм. Приємного апетиту!

Компот з ожини Компот з ожини без стерилізації на зиму Компот з ожини в 3-х літрових банках на зиму Компоти Ожина на зиму