Такий компот може зберігатися аж до наступного сезону і радувати вас протягом довгої та холодної зими.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вода – 2 – 2.5 л.
  • Суниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 300 гр.

Процес приготування:

Рецепт приготування компоту з суниці в банках на 3 літри на зиму смачний! Ягоди уважно переберіть, видаляючи весь дрібний сміття і підгнилі плоди. Промийте суницю в наповненому тазику або сполосніть під струменем проточної води через сито. Потім залиште їх обсихати або в самому друшляку, або розкладіть на рушник.

Коли ягоди обсохнуть, обірвіть всі чашолистки. Краще не видаляти їх до промивання, щоб ягоди не ввібрали занадто велику кількість вологи.

Підготовлену банку з кришкою стерилізуйте з допомогою пара протягом 15 хвилин.

Заповніть банку суницею мінімум на 1/3, а краще наполовину, оскільки сам по собі сік цих ягід не володіє яскравим смаком і при невеликій кількості плодів компот просто вийде прісним.

Закип’ятіть воду і залийте нею ягоди до самого верху банки. Прикрийте банку кришкою і залиште на 10-15 хвилин, щоб суниця віддала сік.

Після злийте рідину в каструлю і додайте цукор. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і варіть протягом 5-7 хвилин до повного розчинення цукру і до легкого загустіння.

Отриманий сироп залийте назад у банку і закатайте під ключ. Поставте її дном вгору, укутайте рушником або ковдрою і залиште до повного охолодження. Потім можете перемістити закатку в темне прохолодне місце на зберігання.

Смачного!

Компот із суниці на зиму Компоти Узвар із суниць Узвар із суниць у 3-х літрових банках на зиму