Ягоди разом з яблуками варяться в сиропі з очеретяного цукру і бадьяну. Далі все переливається в простерилізовані 3-х літрові банки і закочується. Готовий компот виходить дуже смачним і з приємною ноткою через спеції.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука – 4 – 6 шт.
  • Ожина – 2 жмені
  • цукор – 2 ст. л.
  • Бадьян – 3 зірки
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту з ожини і яблук у 3-х літрових банках на зиму? Яблука ретельно миємо, вирізаємо серцевину і нарізаємо довільними шматочками середнього розміру. Шкірку можна залишити або зрізати.

Беремо відповідну за розміром каструлю і перекладаємо туди нарізані яблука.

Ягоди ожини спочатку перебираємо, а потім ретельно промиваємо під прохолодною проточною водою. Відкидаємо їх на друшляк і даємо постояти, поки вся зайва рідина стече.

Відправляємо ягоди в каструлю з яблуками.

Далі додаємо зірочки бадьяна.

Заливаємо все 1.5 літрів питної води і ставимо каструлю на вогонь.

Доводимо компот до кипіння, дістаємо бадьян і додаємо цукор. Перемішуємо і варимо на середньому вогні ще приблизно 10-15 хвилин. Потім вимикаємо плиту, накриваємо каструлю кришкою і даємо компоту трохи настоятися.

Банки заздалегідь стерилізуємо зручним способом. Переливаємо в них напій і закатуємо кришками. Перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або ковдру і залишаємо на кілька годин до повного охолодження. Далі поміщаємо компот в придатне для зберігання місце і відкриваємо його взимку. Приємного апетиту!

Компот з ожини Компот з ожини в 3-х літрових банках на зиму Компот з ожини на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти